Kasteel Wittem - Boek

Wittemboek klaar

Heemkundevereniging Galopia in Gulpen heeft met grote inzet en veel plezier gewerkt aan het maken van een kroniek over Kasteel Wittem en zijn Heerlijkheid. De bedoeling was dit boek in augustus 2011 uit te geven en dat is gelukt. Het boek is in A5 formaat met harde kaft uitgevoerd en in zwart/wit gedrukt met een flink aantal afbeeldingen.

De officiële presentatie van het boek vond plaats op 12 augustus 2011, tijdens de eerste Rijksmonumenten Infodag, die georganiseerd werd door de Gemeente Gulpen-Wittem. Deze vond plaats in de Kloosterbibliotheek in Wittem. Het boek werd kort toegelicht en het eerste exemplaar werd uitgereikt aan het echtpaar de Meij, eigenaren van Kasteel Wittem. Zie verder onze foto’s.

Het boek bevat tal van gegevens over de eigenaren door de eeuwen heen. Daarnaast worden de veranderingen aan het gebouwencomplex, dat veel te lijden heeft gehad in tal van oorlogen, beschreven. En natuurlijk komen de bestuursvormen en de bezittingen van de eigenaren door de eeuwen heen aan bod.

Boeken die in de voorverkoop besteld zijn, werden in de afgelopen dagen bezorgd.

Mocht U geïnteresseerd zijn in het boek, dan kunt U dit verkrijgen bij Fons Meijs 043-4504445, Jo Somers 043-4503058 of bij de Kloosterboekwinkel in Wittem. en winkel P{irmer in Gulpen.

De kosten bedragen € 15. Eventuele verpakkings- en verzend kosten bedragen € 5

 

 

Fons Meijs, auteur