Terugblik 10-jarig jubileum

In het kader van het 10 jarig Jubileum Heemkundevereniging Galopia waren er in het weekend van 20 en 21 oktober twee activiteiten gepland en is er een jubileumfolder huis aan huis bezorgd. Hieronder volgt een korte evaluatie;

 

Jubileumfolder hiervan zijn er 1875 stuks verspreid in Gulpen en omliggende kernen. Over het algemeen positieve reacties, hoewel er ook aangegeven werd dat de uitvoering wat “feestelijker” had gemogen.

 

Nostalgische Modeshow in schenkerij Belge

 

De show met kleding, schoenen, tassen en accessoires uit lang vervlogen jaren was goed verzorgd. De kleding zag er mooi en “origineel” uit, het showen werd voorzien van deskundig commentaar en de dames deden de moeite om bezoekers de kans te geven de stoffen te voelen, vragen te stellen et cetera. Alle ong. 80 aanwezige bezoekers (waaronder een 18-tal leden) hebben zich prima vermaakt en verlieten allemaal tevreden de Belge. Het enthousiasme van het publiek zorgde soms voor hinderlijke geluid in de zaal. Dit rumoer was gedeeltelijk ook te danken aan de (eveneens enthousiaste) mannequins die nog rond liepen en in gesprek waren met bezoekers. Uiteindelijke was echter iedereen positief over deze middag.

 

Ouderwets bal

 

Op zondagmiddag was er een ouderwetse dansmiddag in de Galouppe. De zang/muziek werd verzorgd door oud-Gulpenaar Sjef Vanloo. Helaas was het minder druk dan gehoopt. Er waren totaal zo’n 17 leden aanwezig. Gelukkig kwam er daarnaast een groep van 15 dansers die normaal zondags in Maastricht dansen naar de Galouppe waardoor we uitkwamen op in totaal ruim 40 bezoekers van buitenaf. Dankzij enthousiasme van de dansers en de performer Sjef Vanloo werd het toch een gezellige middag. De prijs voor de best verklede dame ging naar Marianne de partner van Piet Hegger en voor de best verklede man naar onze voorzitter Fons Meijs. Bij deze prijsuitreiking werd, op voordracht van het bestuur, tot slot nog namens de heemkundevereniging “een rondje voor de zaak “gegeven.

Peter van Amelsfoort