Wandelen met Piet Hegger

 

Ons enthousiast lid Piet Hegger tijdens één van zijn wandelingen. 

 

De Gulpense heemkundevereniging Galopia heeft 3 jaar achter elkaar in de zomermaanden gezorgd voor de organisatie met tekst en uitleg van een wekelijkse donderdagmorgen wandeling op historische basis door het bierstadje Gulpen.

Deze wandeling is ook op afspraak beschikbaar voor verenigingen of groepen. Bent U geinteresseerd, neem dan contact op met Piet Hegger 043 450 2874

 

Historisch gezien was het land van Gulpen in vroeger tijden lange tijd een belangrijk knooppunt van Romeinse handelswegen, van waaruit diverse samengevoegde riviertjes tot de bekendste stroom, de Geul, richting de Maas stromen. Het land van Gulpen mag ook gezien worden als een gebied met interessante waterburchten en watermolens. Een gids van heemkundevereniging Galopia begeleidt de wandelaars en zal daarbij zijn verhaal doen over het Gulpen van weleer.

De wandeling duurt telkens (inclusief een pauze) ongeveer twee en een half uur. Een groot aantal foto's zullen ter plekke worden tevoorschijn getoverd om de lokale historische plekjes nog meer tot leven te brengen.